Det finns många sätt att hyra ut skidor, och många olika skäl som kan användas som drivkrafter för detta. Långt ifrån alla har skidor för utförsåkning och/eller längdåkning i sin ägo, samtidigt som det är fritidsaktiviteter som många ägnar sig åt i mer eller mindre stor utsträckning. Där med är det lätt att se den potentiella marknaden. Många åker trots allt inte skidor så mycket att det är rimligt att köpa skidor själv, med tanke på att skidor trots allt är värda en hel del. Samtidigt är skidor relativt jobbiga att transportera, och därför är det också långt ifrån alla skidägare som kan och vill ta med sig sina skidor när de åker på skidsemester eller andra resor där skidåkning är ett inslag.

Målgruppen är därmed väldigt stor. Det gör att många som hyr ut skidor kan gå till jobbet med ett gott humör, vetande att de gör sina kunder en stor och uppskattad tjänst genom att tillhandahålla skidor som de annars inte skulle kunna få tag på. I många fall kan det också vara en väldigt bra affär, naturligtvis lite beroende på hur många kunder som rör sig i den miljö man hyr ut skidor på, och om det finns konkurrenter som gör samma sak där.

Kan läggas i eller utanför anläggning som servas
Det finns lite olika tänkbara scenarior som är möjliga för den som funderar på att hyra ut skidor. Vanligt är att man hyr in sig på plats hos en skidanläggning och avtalar att ens bolag får rätt till att bedriva den verksamheten där. Beroende på läget kan det också vara ett alternativ att lägga sin skiduthyrning utanför området som tillhör skidanläggningen, på vägen dit eller i ett närliggande samhälle om man gör bedömningen att det är det bästa alternativet. På vissa platser förekommer det att personal jobbar med att hyra ut skidor mot förmåner i anläggningarna, till exempel gratis åkning. Upplägget kan som sagt variera.