Att åka skidor på sportlovet är något som många familjer har som en uppskattad tradition varje år. Det är ett suveränt sätt att utnyttja ledigheten maximalt tillsammans, och att komma ut och aktivera sig under den mörka vintern. Vissa väljer att åka en vecka till fjällen, medan andra gör en dagsutflykt till någon bra backa relativt nära hemmet. Vilket sätt som passar er avgör ni givetvis själva.

Helt klart är i alla fall att för många barn är det en av höjdpunkterna på året att få komma i väg och åka skidor på sportlovet. Något att längta till och som skapar goda minnen för livet. Dessutom är det ett bra sätt att skapa ett intresse för en av de bästa motionsformerna som finns i Sverige under vinterhalvåret, och ju tidigare man lär sig, desto lättare har man givetvis att fortsätta med de goda vanorna under lång tid framöver.

Flera sorters åkning att välja bland

Det finns också många olika inriktningar på åkningen, som gör att de allra flesta barnen (och de vuxna!) kan hitta en åkning som passar dem, och att man kan variera sig för att inte tröttna. Dels finns det flera varianter bara av utförsåkning, så som slalom och dylikt, samtidigt som man på många håll kan åka snowboard utför och träna hoppåkning med snowboard och specialskidor.

Sedan finns naturligtvis även längdåkningen på skidor som ett alternativ i många miljöer, och det är som bekant både en alldeles utmärkt motionsform som dessutom för många uppfattas som oerhört avkopplande, inte minst tack vare naturupplevelsen, som ger en chansen att verkligen ladda upp batterierna under en kort vinterledighet.

Nu mer är det vanligt att sportlovet hålls under olika veckor på olika orter och i olika skolor, vilket gör att det har blivit lättare att få plats i skidbackarna under sportlovet, så möjligheterna att hitta en bra skidupplevelse på sportlovet är på många sätt bättre än någonsin.